SON DAKİKA
Tarih : 2024.04.26 15:19:40

Heathrow Havalimanı’nda Yolcu Sayısı Rekor Seviyelere Ulaştı

Londra-Heathrow Havalimanı, 2024 yılının ilk üç ayında 18,5 milyon yolcu ağırlayarak, yıla rekor düzeyde başlangıç yaptı. Yolcu sayısındaki artışın, Delhi ve Mumbai gibi önemli iş rotalarındaki büyüme ve güçlü Kuzey Amerika trafiğinden kaynaklandığı belirtildi.

Heathrow Havalimanı'nda 2024 yılı yaz aylarında da rekor düzeyde yoğunluk bekleniyor. Yılın ilk üç ayındaki güçlü performans göz önüne alındığında, 2024 yılı yolcu rakamının 82.4 milyon civarı olması tahmin ediliyor.

Heathrow Havalimanı CFO'su Javier Echave, yolcu yoğunluğuyla ilgili olarak "Yolcularımıza tutarlı ve güvenilir bir hizmet sunan meslektaşlarımız sayesinde yıla başarılı bir başlangıç yaptık. CFO olarak sekiz yıllık bölümü kapatırken, Heathrow'un güçlü bir finansal temele sahip olmasından gurur duyuyorum. Ufukta, trafiği yükselen Heathrow'da şimdiye kadarki en yoğun yaz beklentisi var" dedi .

Heathrow Havalimanı yönetimi ayrıca, 2023'ün aynı dönemindeki 139 milyon sterlinlik (173 milyon dolar) zarara kıyasla, ilk çeyrekte 83 milyon sterlin (103 milyon dolar) vergi öncesi kâr elde ettiğini duyurdu.

Yazarlar